Friday, December 31, 2021

Bra saker att skriva en övertygande uppsats om

Bra saker att skriva en övertygande uppsats om



Dessa färdigheter bör tränas även i grundskolan. Vad är en övertygande uppsats? Varje skola bör ha en mekanism för att hjälpa elever med psykiska problem. Dessa fem övertygande skrivuppmaningar hjälper dig att börja:. Se till att dina exempel är specifika och tillämpliga. Du kommer att se varför djurparker bör förbjudas av ett stort antal skäl.





Politiskt övertygande essäämnen



Så du har blivit tilldelad en övertygande uppsats: lycklig du! Det här är din bästa chans att lära dig att påverka människor på alla arenor i ditt liv. Alla vill ha inflytande av något slag: i sina relationer, sin karriär, sin gemenskap eller sina onlineutrymmen. Övertalning är kärnan i påverkan. Bra övertalare vet hur man övertygar en publik och till och med får folk att agera. Övertalning är en färdighet du lär dig genom att göra, och ett av de bästa sätten att lära dig är att skriva en övertygande uppsats. En övertygande uppsats - även kallad en positionsuppsats eller argumentuppsats - är en akademisk skrift där du använder logik och bevis för att övertyga en läsare att acceptera din åsikt. Oavsett om du går på college personligen eller online, kommer du någon gång att behöva skriva en övertygande uppsats, bra saker att skriva en övertygande uppsats om.


Allt skrivande är skrivet till någon. Med det i åtanke måste du börja med att förstå din publik. Skriver du för medelålders konservativa eller för ett tvärsnitt av vänsterorienterade Gen-Z-studenter? Skriv direkt till den publiken. Det är alltid ett misstag att anta att din publik kommer att förstå vad du menade att säga. Faktum är att det kan vara bra att föreställa sig att dina läsare är både lata och ohälsosamma egentligen! Detta kan tyckas självklart, men varje övertygande argument bör skapa ett tydligt påstående. Vad är det egentligen du argumenterar för? Om publiken måste gissa har du redan tappat uppmärksamheten.


Du kan undvika det problemet genom att utveckla ett starkt examensarbete direkt utanför porten. Hänvisa till det ofta för att hålla din läsare fokuserad på saken när du bygger upp varje del av ditt argument. Tricket för att komponera ett solidt examensarbete som kan motivera en hel uppsats är att göra din research först. På så sätt kommer du inte att förbinda dig till en position som du inte kan göra ett övertygande argument för. Om ditt avhandlingsuttalande är för brett - "Jag argumenterar för att vi borde göra något för att bekämpa klimatförändringarna" - kommer argumentet att vara både svårare att fastställa och mindre intressant.


Men om ditt avhandlingsuttalande har ett hårt fokus - "Jag hävdar att lokala myndigheter kan bekämpa klimatförändringar genom att finansiera stadsträdgårdsprojekt" - kommer du att kunna presentera specifika, övertygande bevis. Ditt argument kommer att vara mycket mer övertygande och handlingskraftigt. När du har angett ditt påstående skapar du en färdplan för din publik. Låt läsarna veta exakt vad de kan förvänta sig genom att förklara vad du ska göra och hur du ska göra det. Använd nyckelord för att vägleda läsaren, som "första" och "andra. Tangenter kommer bara att förvirra din publik.


Sikta på ett sammanhängande, logiskt flöde som är lätt för läsaren att spåra. Att skapa en bra färdplan kan vara mycket svårare än det låter. För att göra det enklare, rita en kontur av hela ditt papper innan du skriver det. dock, bra saker att skriva en övertygande uppsats om, argument härrör från åsikter. Det är därför vi konstruerar argument i första hand: Vi har åsikter, och vi vill att andra ska hålla med dem. Det räcker inte att uttrycka sin åsikt med retorisk stil. Det här är inte Twitter. Du måste backa upp dig själv med bra bevis och forskning. Statistik kan vara mycket övertygande. Det är svårt att invända mot kalla, hårda siffror. Naturligtvis kan statistik också manipuleras eller feltolkas, så se till att tillhandahålla hela sammanhanget för all data du använder och kreditera dina källor.


Goda exempel, inklusive vittnesbörd och anekdoter, kan stärka din poäng. Exempel är levande och spännande på ett sätt som siffror inte är, vilket kan hjälpa din läsare att se saker från ett nytt perspektiv. Se till att dina exempel är specifika och tillämpliga. Att referera till en experts kunskap, erfarenhet eller undersökta slutsatser är ett övertygande sätt att ge bevis för ditt argument. Se till att välja en relevant expert med goda meriter. Annars försvagar du din position, bra saker att skriva en övertygande uppsats om. Ett sätt att absolut sänka din uppsats är att engagera sig i någon form av logisk felaktighet för att stödja dina påståenden. Se till att du vet vad logiska fel är och hur du undviker dem. Det kan verka kontraintuitivt - varför skulle jag lyfta fram synpunkter som motsätter sig den jag argumenterar för?


Dina poäng kan vara lysande och bländande, men om ditt argument blir som det bra saker att skriva en övertygande uppsats om, dina ansträngningar att övertala kommer att misslyckas. Å andra sidan, om du kan förutse de invändningar som din publik mest sannolikt kommer att framföra och ta upp dem själv, kan du sedan snabbt motbevisa dessa invändningar med sund logik och goda bevis. Som en extra fördel får läsaren en känsla av att du har varit väldigt transparent, förstått deras perspektiv och tagit upp deras tvekan direkt. Om du vill lyckas med den övertygande uppsatsen, dominera den debatten eller lära dig hur du effektivt påverkar andra, följ dessa fem steg:, bra saker att skriva en övertygande uppsats om. Kolla också in din skolas skrivcenter! De som arbetar där kan hjälpa dig att behärska dessa tekniker gratis.


Meg Embry bra saker att skriva en övertygande uppsats om en Colorado-baserad författare för TheBestSchools. org som omfattar högre utbildning. Hon är en prisbelönt journalist som har bott och arbetat i Kanada, Nederländerna och USA. DELA DETTA. Vad är en övertygande uppsats? Proffstips: Det är alltid ett misstag att anta din bra saker att skriva en övertygande uppsats om kommer förstå vad du menade att säga. Lata: De kommer inte att anstränga sig särskilt för att förstå otydlig skrift Ovälgörande: De kommer att anta att dina påståenden är falska. Det är din uppgift att övervinna dessa brister hos din läsare genom att: Skriva tydligt och tillhandahålla bra saker att skriva en övertygande uppsats om bevis för dina påståenden.


Proffstips: Ett sätt att absolut sänka din uppsats är att engagera sig i någon form av logisk felaktighet för att stödja dina påståenden. Lär dig mer, gör mer. Fler ämnesrelevanta resurser för att utöka din kunskap. Populärt bland våra studenter. Mycket informativa resurser för att hålla din utbildningsresa på rätt spår. Ta nästa steg mot din framtid med onlineinlärning.





exempel på argumenterande uppsatser för barn



Mycket beror på detta steg. Om du lyckas välja ett bra ämne blir skrivprocessen mycket enklare och du kommer också ha större chanser att få ett riktigt bra betyg. Samtidigt, om ett ämne inte är tillräckligt relevant eller engagerande, kan det förstöra allt. Även om valfrihet verkar vara en bra sak, känner många elever sig ganska förvirrade över vilka övertygande ämnen som är bra. Om du undrar hur man väljer ett bra ämne, här är de viktigaste kriterierna som definierar bra övertygande ämnen:. Genom att följa dessa tips kan du skapa lysande övertygande talämnen för högskola och skola med lätthet. Behöver några extra uppmaningar för att komma igång? I listan nedan har vi inkluderat några av de mest relevanta och intressanta ämnena för övertygande tal – uppdelade i kategorier:.


Förhoppningsvis kommer den här guiden att hjälpa dig att upptäcka bra ämnen för ett övertygande tal eller en uppsats och skriva ett förstklassigt arbete. Söker efter mer råd eller professionell skrivhjälp? Om du fortfarande är osäker på hur du ska hantera övertygande skrivuppgifter, be om hjälp från expertskribenterna och glöm den eviga frågan: "Hur man skriver min uppsats? Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt.


Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats.


Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken.


Skoluniform är en bra idé. Om du inte håller med detta påstående kan du enkelt ändra det till det du håller med om. Det finns många anledningar till varför en skoluniform är en bra idé. För det första lär det barn att lyda auktoriteter. De kommer att bära uniformer för resten av livet oavsett vilken yrkesväg de kommer att använda. För det andra hjälper det till att balansera ekonomiska skillnader mellan barn. Vissa föräldrar har inte råd med dyra kläder, medan andra har. Varför det inte ska finnas några läxor. Att äta grönsaker är bra för din hälsa. Varför varje barn ska få ha ett husdjur. Att ha ett husdjur låter dig uppleva vad det är att vara vuxen. Det lär dig ansvar. Om du har ett husdjur kan du dela med dig av lärdomarna du har lärt dig. Varför en spargris kan hjälpa dig i livet.


Finansiell utbildning bör börja i mycket tidig ålder. Barn ska kunna förstå värdet av pengar och vad det innebär att spara. Om du har en spargris kan du dela med dig av vilka fördelar den har för dig. Det ska vara tillåtet att använda mobiltelefon i skolan. Varför det är bra för dig att lära dig ett annat språk. Gillar du att resa? Eller titta på filmer och serier? Att lära sig ett annat språk kan hjälpa dig att göra det samtidigt som du använder ett främmande språk. Det ger dig också en konkurrensfördel och en fördel i framtiden. Rökning är dåligt för dig. Hushållen borde vara skyldiga att återvinna. Böcker bör ersättas med surfplattor. Böcker är det förflutna. Att behöva bära tunga böcker är inte nödvändigt längre. En surfplatta kan innehålla hundratals böcker. Det är också bättre för miljön och skogsvården.


Om du håller med om detta påstående, välj detta övertygande uppsatsämne. Internet är 1900-talets bästa uppfinning. I stort sett alla kommer att hålla med dig. En modern värld skulle vara så mycket svårare utan internet. Det lyfter kommunikationen till en annan nivå och ger information. Vissa människor håller inte med om dessa påståenden. De tror att Internet inte är 1900-talets bästa uppfinning. Internet ska vara gratis för alla. Det är en kritisk komponent i det moderna livet. Sådant som att söka skatt, söka jobb, jobba är omöjligt nuförtiden utan tillgång till internet. Ens att ansöka till universitet eller om stipendier för att stödja dina studier kan inte göras utan det.


Följaktligen bör det vara gratis. Att äta choklad är hälsosamt. Videospel främjar våld. Videospel är ibland kopplade till våldsamma handlingar. Barn som spelar tv-spel är mer benägna att engagera sig i intensiv aktivitet. Utveckla detta synsätt eller argumentera emot det. Varför djurparker ska förbjudas. Många människor älskar att gå till djurparker. Men se det ur ett etiskt perspektiv. Du kommer att se varför djurparker bör förbjudas av ett stort antal skäl. I den här uppsatsen kan du ge din personliga åsikt. Berätta till exempel för din läsare varför det är omänskligt att hålla djur i burar. Dödsstraff är ett ineffektivt sätt att åtala. Jakt är ingen etisk hobby. Många tror att det inte är en anständig hobby eftersom det får djuren att lida.


Ibland kan ett djur överleva skottet men senare uppleva en långvarig och smärtsam död. Hitta argument som stödjer denna synpunkt. Man kan tycka att det inte är något fel på jakt. Markera sedan att kärlek till djur och denna hobby inte är två begrepp som utesluter varandra. Onlineinlärning är bäst för elever och lärare. Vikten av jämlik representation av kön och raser inom polisen. Dödsstraffet borde avskaffas. Kyrkor borde åläggas att betala skatt. Denna debatt fortsätter i årtionden.


Många människor anser att kyrkor bör fråntas sin skattebefriade välgörenhetsstatus. En av anledningarna är att den katolska kyrkan är den rikaste organisationen i världen. Lärarna borde få mer betalt. Denna typ av konkurrens förnedrar kvinnor till enbart sexuella föremål. De som inte kan delta i sådana tävlingar drabbas också. De känner att de inte duger. Utforska några andra argument om varför skönhetstävlingar inte är bra för tonåringar. Varför nätmobbning ska bli ett brott. Frågan om auktoritet är i fokus för The Giver av Lois Lowry. Vapen bör inte tillåtas på universitetscampus. Säkerhetskameror på en arbetsplats är ett intrång i integriteten. Föräldrar ska aldrig ljuga för sina barn. I den här uppsatsen kan du förklara vad som händer med barn när deras föräldrar ljuger för dem.


Senare i livet kan det skapa en kolossal misstro. Du kan också prata om vanliga lögner som föräldrar berättar för sina barn som tomte, döda husdjur eller svälja tuggummi. Illegal invandring gynnar den amerikanska ekonomin. Lever vi i det samhälle som Ray Bradberry förutspådde i Fahrenheit ? Att vara egoistisk bör uppmuntras. Att vara självisk ses vanligtvis som en negativ egenskap. Men psykologer tror att att vara självisk kan göra dig till en bättre individ. Du kan hävda att självisk kan hjälpa dig att hålla dig frisk eller till och med ha bättre relationer.


Det finns många bra argument du kan komma med som kommer att övertyga dina läsare. Lika rättigheter mellan män och kvinnor är omöjliga att uppnå. Utveckla ämnet som uttrycker denna eller den motsatta uppfattningen. Ge både argument och motargument och sträva efter att övertyga din läsare. Ska alla invånare få gratis sjukvård? Det finns en vanlig uppfattning att alla college-idrottare inte är särskilt smarta. I den här uppsatsen bör du motivera varför detta påstående är fel. Universiteten borde sluta spendera så mycket pengar på idrottsprogram. Detta uppsatsämne är en annan debatt i det amerikanska samhället. Många tror att det inte är meningsfullt att spendera denna summa pengar på sport. Vi skulle kunna omdirigera dessa pengar till akademiker och ekonomiskt stöd för studenter i nöd.


De bästa skolorna i USA har inga stora sportprogram, förklara varför. Varje college-idrottare bör få en försäkring. En fråga om homofobi inom idrotten. Cheerleaders bör bära olika kostymer eftersom de nuvarande är sexistiska. Varför föräldrar bör låta sina barn utöva extremsporter. Fundera på varför föräldrar ska låta sina barn delta i sådana aktiviteter. Först kan du skriva om varför barn vill utöva extremsport. För det andra kan du utveckla varför föräldrar inte vill tillåta det. Du kommer att bli förvånad över vad du kan hitta. Collegeidrottare bör få lika mycket betalt som de professionella. Michael Jordan är den mest framgångsrika idrottaren genom tiderna. Alla ska ha rätt till dödshjälp. Vikten av att prata med barn om sex.


Sjukvården ska vara gratis. Först och främst kan gratis sjukvård rädda miljontals liv. Så det skapar en grund för ett rätt och rättvist samhälle. En del av de fattigaste människorna har inte råd att betala sina medicinska räkningar. Det skapar ännu mer ojämlikhet i samhället. Varför marijuana inte bör legaliseras. Det finns en populär uppfattning att marijuana inte är farligt. Vissa forskare håller dock inte med om detta uttalande. I den här uppsatsen kan du övertala dina läsare att inte stödja legaliseringen av drogen. Eller så kan du göra tvärtom. Övertyga dem om att det inte är skadligt och kan vara fördelaktigt för din hälsa. Sju skadliga effekter av skräpmat. Det här ämnet är roligt, men många hade förmodligen samma typ av frågor.


Varför smakar ohälsosam mat så gott? Det gläder inte bara våra smaklökar, utan det utlöser också hjärnkemikalier att börja reagera. Dålig kost och livslängdskoppling. Att leka med barbiedockor kan senare visa sig i ätstörningar. Flickor som lekte med Barbie-dockor är övertygade om att deras kroppar inte är perfekta. De känner sig som om de behöver diet. Ett omöjligt ideal för Barbie skapar en störning i kroppsbilden. Samhället måste se att lek med smala dockor inte orsakar ätstörningar. Det ökar riskerna att ha låg självkänsla. Den här uppsatsen kan ge en ny titt på något så oskyldigt som att leka med en docka.


Stigmat i samband med psykisk ohälsa måste elimineras. Tonårsdepression är vanligare än du tror. Vissa individer tror att tonåringar nuförtiden har mycket orealistiska förväntningar. Hitta några data som kan visa hur regelbundet problemet är. Bevisa din poäng med fakta och åsikter från pålitliga källor. Varje skola bör ha en mekanism för att hjälpa elever med psykiska problem. Det är viktigt att känna igen symtom, tecken och riskfaktorer för OCD. Anledningarna till varför alla borde ha en psykolog. Det finns många anledningar till varför alla borde träffa en terapeut. En uppsats kan diskutera några av dem och kanske övertyga människor att börja terapi. De negativa effekterna av sociala medier. Vad gör en framgångsrik marknadsföringsplan för sociala medier.


Några många olika knep och tips hjälper till att göra en framgångsrik marknadsföringsplan för sociala medier. Håll dig dock till de väsentliga. Vad du försöker göra och vad du vill uppnå bör vara i fokus. I marknadsföringsvärlden heter det S. Tonåringar spenderar för mycket tid på sociala medier. I den moderna världen har nästan alla en enhet. Folk spenderar mycket tid på att titta på skärmen. Tonåringar spenderar ännu mer. Förklara om det är ett problem eller hur det kan ändras. Vilka är farorna med att spendera för mycket tid på sociala medier?


Beroende på sociala medier bland äldre. Du kanske blir förvånad, men beroende av sociala medier finns även bland äldre människor. Prata först om vad som anses vara beroende av sociala medier. Prata sedan om hur det kan ändras. Varför ska det ändras? Sociala medier stärker relationer mellan människor. Trots många negativa effekter är en sak fortfarande klar: sociala medier hjälper människor att hålla kontakten. Världen vi lever i idag blev mycket mindre på grund av sociala medier. Sociala medier och nätverkssajter är till stor hjälp i din professionella utveckling. Internet påverkar Nyheter hårt. Håller du med? Om du gör det är det här ämnet utmärkt för dig. Titta på rapmusikens historia. Du kommer att hitta några bra argument som stöder denna uppfattning.


Vad var syftet med de första låtarna? Depressiva låtar kan vara triggande för människor med psykiska problem. Sorglig musik går vanligtvis hand i hand med depression. Men forskare säger att sorglig musik kan förvärra ditt tillstånd, så du bör vara försiktig. Det finns många fantastiska experiment som visar denna idé och bevisar denna punkt. Din uppsats kan vara till stor hjälp för dem som kämpar med sina känslor och känslor. Hiphopdans är en vanlig amerikansk kultur nu. Varför musiktalangshower är så populära i Amerika. Barn som lyssnar på hiphopmusik är mer rebelliska än resten. Rapmusiken är hårt granskad. Barn som lyssnar på rap och hiphop kan vara mer rebelliska än andra. Det kan hända eftersom sådan musik ofta förespråkar våld och uppror.


Den negativa synen på kvinnor i hiphopmusikvideor är föråldrad. Likheterna mellan balett och hiphop. Musiken kan påverka vårt beteende. Det finns så många fördelar när det kommer till att lyssna på klassisk musik. Kärlek är mer än en uppsättning kemiska reaktioner. Vad är kärlek? Många författare, vetenskapsmän, filosofer, konstnärer försökte svara på denna fråga. Enligt vetenskapen är kärlek inte mer än en uppsättning kemiska reaktioner i hjärnan. Du kan hävda att kärlek är mer sofistikerad än någon kemisk reaktion. Att hitta argument som stöder denna synpunkt borde inte vara komplicerat.


Eller ta motsatt ståndpunkt. Att slå barn borde vara ett brott. Barn kan inte göra en koppling mellan sina handlingar och fysiska. Därför bör varje form av aggression mot barn bli olaglig. Det enda de känner är smärta, så barn ska inte straffas fysiskt. Du kan prata om de kortsiktiga och långsiktiga effekterna av barndomstraumor orsakade av vårdgivare. Kärleksbegreppet är olika från kultur till kultur. En kvinnas kärlek är annorlunda. Uppoffring är en del av familjelivet. För att bygga en lycklig familj kan vi behöva lära oss kvaliteten på uppoffringar. I din uppsats kan du prata om varför det kan vara nödvändigt. Vad hjälper det att uppnå? Du kan inkludera dina livsexempel och visa fördelarna med uppoffringar. Det föränderliga landskapet av kärlek och äktenskap.


Kärlek och äktenskap är oförenliga. Det är en väldigt subjektiv idé. Även om den har en plats att existera. Om du tror att brittiska universitet är bättre, utveckla denna idé till en övertygande uppsats. Du har säkert hört denna synpunkt tidigare. Du behöver dock inte hålla med om det. Du kan hitta bra argument för att visa denna vanliga uppfattning. Förklara din ståndpunkt och varför folk tänker så här. FN och internationell fred. Svåra relationer mellan Storbritannien och EU. Kritiska frågor i Filippinerna bör lösas omedelbart. Immigrationens inverkan på Kanadas geografi är exceptionell. Visste du att Kanada tar emot mer än

No comments:

Post a Comment